2019
2019

Варненски ученици ще програмират дронове

Ученици от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна ще програмират и управляват дронове в обучения на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ през лятото.  Това съобщават от висшето учебно заведение след гостуване на състезатели от школата по програмиране на гимназията в катедра „Информатика и икономика“.
 
„Децата ще имат възможност да създадат собствени програми, да управляват дронове със Scratch, а по-големите ученици ще се обучават да управляват дронове с Python. Обученията ще се провеждат в контролирана среда, като се спазят всички изисквания за безопасност и употреба на устройствата“, посочват от университета.

Срещите на експертите по компютърни науки от Варненския свободен университет с учениците от Математическата гимназия ще продължат с гостуване в гимназията през март. На място ще бъдат демонстрирани различни подходи за обработка и анализи на изображения.
За любителите на изследванията в областта на компютърните науки е предвидена покана за участие в международен изследователския лагер за анализ на био-медицински изображения. Той ще се проведе от 17 до 22 юни, а лекторският екип ще включва преподаватели от Варненския свободен университет и от Медицинския университет във Варна.
 

Погледни още...