2019
2019

Набират ученици от Варна за професии на бъдещето

Първа по рода си обучителна програма за професии на бъдещето и новите технологии стартира във Варна. Инициативата е на Високотехнологичния пре-акселератор за ученици „МисияБъдеще“ и ще продължи в рамките на 13 уикенда. Специален екип ще посети училищата в града, за да представи програмата на проекта за ученици от 5, 6, и 7 клас.  По време на обучението всеки включил се ученик може да научи как се сглобява и управлява робот, как може да създаде своя собствена игра и да принтира проект на 3D принтер.
 
Целта е учениците да имат свободен достъп до технологиите, да бъдат подготвени за бъдещите професии и да се спомогне за усъвършенстване на образованието. „Бъдещето, за което говорим е съвсем близо и всяка механична работа ще бъде заменена от роботи, а ние хората ще можем да изразяваме себе си чрез изкуство, наука, открития“, посочват организаторите.
 
Създатели на програмата са Beehive, Университет за деца, Tinusaur и Startup Factory.  High Tech Pre-Accelerator for students е единственият полуфиналист от България на състезанието за социални иновации към Европейската комисия – EU Social Innovation. След разработката на цялостната визия и стартиране във Варна, инициативата има за цел да бъде реализирана и в други български градове.
Всеки желаещ може да се запише в страницата: https://www.facebook.com/htpas.eu

Погледни още...