2019
2019

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ДОБЪР ВЕЧЕР ДАМИ И ГОСПОДА“ НА АСЕН АГОВ ВЪВ ВАРНА

8 ОКТОМВРИ 2020 В ЗАЛА ПРЕСЦЕНТЪР ФКЦ
 
Международният литературен фестивал „Варна Лит“ организира представянето на дебютната книга на българския журналист и общественик Асен Агов „Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят”, на издателство „Сиела“.
Събитието ще се състои на 8 октомври 2020г. (четвъртък), от 18,00 часа в зала Пресцентър на Фестивалния и конгресен център. https://www.facebook.com/varnalit/events/?ref=page_internal
 
 
При първата среща на книгата с българския читател проф. Веселин Методиев казва, че „Асен може да разкаже историята на четири Българии – Княжеска България, Царска България, Народната република и Република България – защото принадлежи към едно от семействата с памет“. В този смисъл тази книга е родовата памет на Асен Агов, но и документален роман за живота в България от Съединението до наши дни.
 
„Добър вечер, дами и господа!“ е поглед и към историята на съвременното българско общество – от гоненията по време на комунизма, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век.
Срещата във Варна ще е повод за личен разговор с автора Асен Агов, чийто житейски и професионален път на журналист и общественик го мотивира да насърчи всеки от нас да има любопитството и рефлекса да познаваме историята си, да помним уроците, и да прогледнем за пътя, който има да извървим.
 
 
Заповядайте ! Очаква ни среща – разговор с един сладкодумен разказвач, чиято родова памет е част от пътя на България !
Очакваме Ви на 8 октомври 2020г. (четвъртък), от 18,00 часа в зала Пресцентър на Фестивалния и конгресен център във Варна.
 
 

Погледни още...