2019
2019

Свободен час с Варна Лит

Продължаваме поредицата от интересни журналистически материали на учениците от младежкото предаване „Свободен час“ на Радио Варна, създадени по време на Международен литературен фестивал „Варна Лит“ 2018.  И тази година младите репортери ще отразят случващото се във фестивалните дни от 29 май до 1 юни, и ще разказват своите впечатления от срещите с писатели, актьори, режисьори, журналисти и музиканти. С над 4000 посетители и 60 срещи във и извън класните стаи „Варна Лит“ 2018 г. затвърди статута си на уникална по рода си и устойчива платформа, обединяваща образователни и културни инициативи.

Делян Момчилов: „Българската история не принадлежи само на мъжете!“

Автор: Павло Славов
Делян Момчилов разбива клишето, че българската история принадлежи само на мъжете. В дебютната си книга “ Българите! Забравените постижения“, той представя историите, сред които и личните истории на 11 бележити българки. По книгата е работел екип от невероятни професионалисти, сред които дизайнерът Николай Манчев, Стен Дамянов се е погрижил за илюстрациите (с цели 300 такива) и историческата редакция е направена от проф. Пламен Павлов.
 
От Къде дойде идеята за написването на книгата “ Българите! Забравените постижения“?
 
„Не ме е ударила ябълка по главата и не съм извикал „Еврика!“ във вана, а просто любовта ми към знанието и любопитството ми, къде са българите в световната история, още от малък ме провокираха да напиша тази книга.“
 
… „На улицата ще спя, под фенера ще чета, но пак ще завърша!“ – Анка Ламбрева

 
Линк към оригиналната статия със звук:
http://bnr.bg/varna/post/100987276/delan-momchilov-balgarskata-istoria-ne-prinadleji-samo-na-majete

Погледни още...