2019
2019

Филмът „Доза Щастие“ влиза в час на класа

Новият български филм „Доза Щастие“ влиза в часа на класния ръководител в училищата в 29 града у нас. Продукцията става час от образователните инициативи на Министерството на образованието и науката, свързани с превенция на зависимостите. Лентата на сценариста и режисьора Яна Титова, и продуцентите Александър Алексиев и Николай Стоичков, разказва истинската история на журналистката Весела Тотева в битката й с хероина. Филмът предизвика фурор в кината още със своята премиера.
Историята на Весела и нейната дъщеря Валя, описана в биографичната книга на журналистката – „Падение и спасение“, разкрива по изключително въздействащ начин кошмара, в който живеят наркозависимите хора и спасението от него.
До 30 ноември преподавателите могат да организират за учениците групови посещения в избрани киносалони на преференциални цени. Прожекциите са в делнични дни от 12.00 до 17.00 ч. в градовете Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Шумен, Ямбол и др.
Кинопреживяването ще се счита за проведени 2 часа на класния ръководител, а групите трябва да са от минимум 10 ученици. Цената за посещение, както и пълният списък с кина са достъпни на официалния сайт на филма.

Погледни още...